Debattartikel om träden i vår stad

Just nu pågår budgetdebatten för 2023 i kommunfullmäktige för Stockholms stad. Se vår debattartikel på mitti.se där vi lyfter fram stadens viktigaste klimatarbetare: träden. Bland annat uppmanar vi till att budgeten motsvarar de trädmål som har satts i staden, så att de också omsätts i handling. Inte minst med tanke på alla hundratals träd som måste fällas på grund av almsjukans härjningar.

Med tanke på all nytta som träden gör i våra städer är det väldigt sorgligt att se alla orange prickar på stora, ståtliga träd runtom i hela staden, prickar som visar att de kommer att fällas bland annat på grund av almsjukan. Eller alla träd som bröts eller föll under snöstormen. För att inte tala om alla friska träd som fälls av oklar anledning. Enligt nya trädmålet ska varje gatuträd som fälls ersättas av två nya träd – och då behövs det resurser!

För den intresserade kan man följa budgetdebatten i kommunfullmäktige här, både live och i efterhand:

https://stockholm.kommunetv.se/live/99 

Här är länken till debattartikeln:

https://www.mitti.se/debatt/debatt-traden-enormt-viktiga-for-stadens-miljo-6.24.47786.cc491e65b3

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.