Natursnokarna

 

Välkomna ut i naturen med Stockholmskretsens familjeverksamhet som leds av engagerade medlemmar – föräldrar och mor/farföräldrar. Vi leker, upptäcker och lär, men framförallt har trevligt ute i naturen tillsammans – barn och vuxna. Inga förkunskaper nödvändiga. Det är viktigt att våra barn, barnbarn, ungdomar får en chans att lära känna naturen och det ekosystem som ger oss mat, bränsle, råvaror och helt enkelt förutsättningar för vårt liv.

Vi vet att man mår bättre av att vara ute. Bättre grovmotorik, bättre syn, lägre puls, och allmänt bättre hälsa är några av fördelarna. Att dessutom få tillbringa lite ledarledd kvalitetstid tillsammans med barn eller barnbarn är väl inte så dumt? Deltagare har oftast med sig barn och är kanske en mamma, pappa, morfar, farmor, moster. Medlem eller inte spelar ingen roll. Alla är välkomna.

En vuxen måste alltid följa med till aktiviteterna och fika/lunchmatsäck rekommenderas – för de flesta av barnen är detta höjdpunkten.

Det finns flera Natursnoksgrupper i Stockholms stad. Här finns en aktuell lista över Natursnokar i Naturskyddsföreningen:

Natursnoksgrupper

Vill du också ha Natursnokar där du bor? Vill du leda Snokgrupp? Kolla in på snoksidorna på Naturkontakt eller på rikshemsidan – det finns många utbildningar att gå.

https://natursnokarna.naturkontakt.naturskyddsforeningen.se/
http://www.naturskyddsforeningen.se/natursnokarna

Stockholm är så stort – vi behöver vara fler!

Varmt välkomna till Natursnokarna!

barn-skog-986x370