Föreläsning och diskussion om PFAS

13 MARS, ONSDAG, KL 18.30–20.00

Kemikaliegruppen bjuder in till en föreläsnings- och diskussionskväll om PFAS. PFAS är en grupp svårnedbrytbara kemikalier som används i bland annat kläder, kosmetika, brandskum och stekpannor. Ämnena kan ha både hormonstörande och cancerogena egenskaper. Vi har bjudit in författaren Katarina Johansson och toxikologen Mattias Öberg som kommer att prata om vad PFAS är, hur de kan påverka oss, hur lagstiftningen ser ut, samt hur man på bästa sätt kan undvika dessa ämnen. Tid finns för frågor och diskussion. Inga förkunskaper behövs. Inträdet är gratis men anmälan krävs.

Samling: Naturskyddsföreningens rikskansli, Åsögatan 115, 2 tr. Begränsat antal platser.

Info & anmälan: Senast 11 mars till kemikaliegruppen@gmail.com.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.