Anti-scampigruppen

antiscampigruppen.jpg

För att odla jätteräkor krävs dammar. Dessa dammar förstör mangroveträsken – en biotop som fungerar som erosionsskydd motflodvågor och som har en lika stor biologisk mångfald som regnskogen

Globalt miljöproblem bekämpas på lokal nivå: Genom kontakt med grossister, affärer ochrestauranger försöker vi få fler att sluta handla med jätteräkor.

Anti-scampigruppen ordnarockså seminarier, bildvisningar och debatter och har kontakt med andranationella och internationella grupper. Jätteräkgruppen utgörs av ett 30-talpersoner med en aktiv kärntrupp på ca sex personer.

Vi genomför, med hjälp av medlemmar, volontärer och vänner butiksundersökningar med jämna mellanrum. Målsättningen är att kartlägga Sveriges butiker avseende försäljning av jätteräkor och ta reda på om det skett någon förändring.

Varmt välkomna till Anti-scampigruppen- tillsammans gör vi skillnad!

Läs mer information om Scampi på hemsidan: http://scampi.nu/

Kontaktperson:

Gudrun Hubendick

gudrun.hubendick @ naturskyddsforeningen.se

Vi gjorde en film om en del av vårt arbete – det är roligt att rädda världen!

Klicka här för att se vår film!

ANTISCAMPIGRUPPEN SÖKER VOLONTÄRER!!

– En eller två personer för att lägga ut information på Naturskyddsföreningens Antiscampi Facebooksida, ca 1 timme arbete/vecka, respektive hemsida, några timmar/månad. Informationsunderlag fås från Antiscampgruppen.

– En eller två personer som kan redigera och göra layout av rapporter.

– Ett tiotal volontärer för att kontakta butiker och restauranger och fråga varför de säljer/serverar jätteräkor samt informera om jätteräkor. De går också bra att skicka frågor som Antiscampigruppen kan formulera.

– Två personer för att ge en eloge eller diplom till de butiker och restauranger som inte säljer/serverar jätteräkor.

Intresserad?! Kontakta Gudrun Hubendick: gudrunhubendick@hotmail.com