Stockholmskretsen deltog i ”I stan utan min bil” och Cykelkarnevalen

Lördagen den 19 september anordnade Stockholms stad evenemanget ”I stan utan min bil” som en del av den europeiska trafikantveckan. Föreningar, däribland vi, hade bjudits in för att delta och ordna aktiviteter i tält som Stockholms stad tillhandahöll. Förutom en del skriftligt material hade vi satt ihop en enkät med frågan ”Vad ska staden satsa på?” Man fick bara lägga en boll. Resultatet av vår enkät blev:

41% för bättre cykelbanor

30% för bilfria gator

15% för spårbunden trafik, T-bana och

14% för bussfiler, fler bussar.

Kl 14:00 startade cykelkarnevalen från Norrbro och deltagarna cyklade genom stan till Skeppsholmen. Det var många deltagare i alla åldrar och med alla möjliga sorters cyklar. Karnevalen avslutades på Skeppsholmen med en mängd olika aktiviteter så som Food bikes och livemusik. Det var uppehåll hela dagen om än mulet och ca 17 grader.

Skrivet av Beatrice Sundberg och Emelie Lerge

Vår undersökning Fotograf Beatrice Sundberg

Vår undersökning – Fotograf Beatrice Sundberg

SONY DSC

Vår tält Fotograf – Beatrice Sundberg

SONY DSC

I Stan Utan Min Bil – Fotograf Beatrice Sundberg

IMG_1107

Cykelkarneval – Fotograf Emelie Lerge

Fotograf Emelie Lerge

Cykelkarneval – Fotograf Emelie Lerge

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *