Lingonbackens natur

Vår vice ordförande Anders Tranberg har gjort en inventering i naturtomten i Älvsjö som riskerar att säljas.

”I mitten på april skulle exploateringsnämnden ha fattat beslut om försäljningen men valde att bordlägga ärendet eftersom det fanns uppgifter som man ville titta närmare på. Den 21 maj kommer ärendet upp i nämnden igen och nu kommer uppgifter om att naturen på tomten är skyddsvärd. I slutet på april gjorde Anders Tranberg, vice ordförande i Stockholms Naturskyddsförening, en inventering av tomten och fann både rödlistade svampar och sällsynta träd.”

Läs hela artikeln i PDF-format här: Tidningen Liljeholmen Älvsjö Lingonbackens natur kartlagd av expert- Är skyddsvärd 20150513

Eller läs den på internet här.

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *