Stockholms Naurskyddsföreningen skriver i ETC om förbifarten

”Satsa trängselskatten på kollektivtrafiken

En icke gynnsam utveckling av Stockholms transportsystem missgynnar hela Sverige när det gäller möjligheten att vara ett föregångsland inom miljö- och klimatområdet, skriver flera miljöorganisationer.

Trängselskatten i Stockholm röstades fram mycket tack vare hängivna miljöorganisationer. Få av dem som röstade ja kunde föreställa sig att intäkterna skulle gå till stadsmotorvägen Förbifart Stockholm i stället för till kollektivtrafik. Trängselskatten har haft effekt. Biltrafiken minskade vid införandet med ca 20 procent och förhindrade den trafikinfarkt på Essingeleden och i innerstaden som var på gång. Effekten har varit bestående. /…/”

Underskriven av:

Gertrud Brorsson
Kollektivtrafikant Stockholm

Göran Folin
Jordens vänner/Alternativ stad

Beatrice Sundberg
Stockholms naturskyddsförening

Karin Wahlgren
Klimataktion Stockholm

Läs hela artikeln i PDF-format här: Satsa trängselskatten på kollektivtrafiken _ ETC