Schysst Sommar och Skogsgruppen undersöker Hanstaskogen

Den 4 oktober vandrade Skogsgruppen tillsammans med Schysst Sommar och Vinter Akalla ut i skogen. Vi tittade på vad som utmärker en riktig naturskog: fågelsång, gott om olika svampar, stora och gamla träd och sköna mossor i tusen nyanser. På fikarasten i den vackra skogen funderade vi på hur man bäst lagar till de läckra svarta trumpetsvampar vi hittat: med smör. Under hemvägen över Järvafältet träffade vi ett gäng hästar som gärna ville vara med på bild.

Med vänliga hälsningar

Sandra från Skogsgruppen i Naturskyddsföreningen Stockholms Län

(foto: Sandra Olofsson)

trumpetsvamp

Trumpetsvampfika

Fikapausflugsvamp

Svampen som fick mest uppmärksamhetgänget

Gängethästvän

Vänliga hästarselfie

HästkompisarnaskogsmannenSkogsmannen

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *