FÖRNYBARA ENERGIKÄLLOR – är det något för dig?

Sol och vind i praktiken

14, 21 och 28 oktober kl 18.00 – 20.30

Energigruppen inbjuder till en studiecirkel i samarbete med Studiefrämjandet. Studiecirkeln vänder sig till privatpersoner och bostadsrättsföreningar om hur man idag med känd teknik och statliga investeringsstöd kan byta till sol och vind som energikälla i sin bostad.

Preliminärt programenergigruppen.jpg

Kväll 1
– Inledning med presentation samt några definitioner
– Översiktsdata om Sveriges energibalans, olika energislag, använd energi per sektor m.m.
– Hur mycket energi sparar man i stort genom att tilläggsisolera tak resp. ytterväggar, byta fönster eller lägga till en energiruta, skaffa bergvärme eller en luft/luftvärmepump?

Kväll 2
– Installera en solfångare, vad ger den, vad kostar den?
– Vindkraft – vi går igenom marknaden. Vilka leverantörer finns för privatpersoner? Vilka regler med andelar och kostnader? Risker och möjligheter?

Kväll 3
– Installera solceller. Regler för solcellsinstallationer. Standardprodukter och exempel. Hur går man tillväga? Ekonomi, några exempel.

Plats: Naturskyddsföreningens Rikskansli, Åsögatan 115, 2 tr.
Kursledare: Örjan Lönngren, energirådgivare, Stockholm Stads Miljöförvaltning.
Arrangör: Energigruppen, Stockholms Naturskyddsförening.
– Bertil Nyman
– Saga Broström

Samverkan i Studiefrämjandet: Lisa Malmgren

För mer info, maila till saga.brostrom@telia.com eller ring i september på telefonnummer 0175-3 14 13 och i oktober på nummer 08-20 76 10.

Anmälan sker på www.studieframjandet.se/energikallor

Senaste anmälningsdag är 26 september
Avgift: Medlemmar i Naturskyddsföreningen 150 kronor, övriga 200 kronor (faktureras av Studiefrämjandet).

One thought on “FÖRNYBARA ENERGIKÄLLOR – är det något för dig?