Sätraskogens slåttergille – nu i helgen

Sätraskogens slåttergille

VAR MED PÅ SLÅTTER I SÄTRASKOGEN 23-24 AUGUSTI

Sätraskogens Slåttergille bjuder in till traditionell slåtter med lie av ängsmark i Sätraskogens naturreservat lördag och söndag den 23-24:e augusti. Det är en fin del av varpaängen intill Sätra varv som nu ska slås med lie av naturvårdsskäl.

Många boende intill Sätraskogen uppskattar reservatets naturmarker mycket. Här finns bl.a. en hel del fin ängsmark med höga värden för rekreation och en mångfald av ängsblommor, fjärilar och djur.

Kom med och delta i slåttern som behövs för att bevara våra fina ängar i Sätraskogen. Den som vill kan pröva att slå lite med lien, eller räfsa lite hö. Ta gärna med en filt och en korg med fika för picnic. Vi bjuder på saft till barnen.

Vi kommer även att prata om naturvård i reservatet och göra kortare vandringar kring ängarna och ekskogarna vid varpaängen/Sätra varv. Kom och lär om naturvård och prata om vad ni själva tycker bör göras eller inte göras i reservatet!

Väl mött vid varpaängen/Sätra varv under denna helg med start vid 10-tiden både lördagen och söndagen! Det går också att komma förbi någon gång senare under dagen!

Välkomna!

Hälsningar, Sätraskogens Slåttergille

För mer information, gå in på Facebook här: https://www.facebook.com/SatraskogensSlattergille

Dela

Kommentera

One thought on “Sätraskogens slåttergille – nu i helgen

  1. Ängen där vi ska slå kallas varpaängen. Den ligger i reservatet mellan Sätra varv och Bredängs camping. Till Sätra varv kör man via Sätragårdsvägen och följer skylten mot varvet. Sedan ligger ängen i kant med varvsområdet där det också går bra att parkera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *