Örnspaningen lockade ca 30 personer

Lördagen den 7 december kl 10 stod ca 30 personer vid Gamla stans tunnelbana för att gå på örnspaning och skåda fågel med guiden Ronny Fors. Vädret var blåsigt, kallt och det var halt på marken. Den stora frågan: Såg vi någon havsörn? besvarades fort. Ja, det gjorde vi! Redan efter 5 min när vi kommit ner till Skeppsbron, ungefär där Djurgårdsfärjorna lägger till vid Slussen, såg vi havsörn! Den svävade tämligen högt i skyn för att sedan glida in över Gamla stan. Vi såg troligen samma havsörn när vi var på Skeppsholmen. Vi gick längs vattnet från Slussen, förbi slottet och Grand hotel, ut på Skeppsholmen och avslutade nedanför Operan. Vi trodde att de skulle ha fågelmatning där men så var inte fallet. Förutom havsörn såg vi duva, skrattmås, storskrake, knölsvan, knipa, vigg, gräsand, gråtrut och sothöna.

SONY DSC

Örnspaning

Fåglar

Skrivet och fotograferat
av Beatrice Sundberg

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *